lauantai 17. lokakuuta 2015

En ole rasisti vaan realisti

Minua on moitittu siitä, että leimaan ihmisiä liian herkästi rasisteiksi. Usein ihmisillä on erilaisia syitä olla epäluuloisia tiettyjä ihmisryhmiä kohtaan ja he itse kokevat olevansa vain realisteja. On kohtuutonta leimata rasistiksi ihminen, joka ei suhtaudu vihamielisesti muihin ihmisiin näiden ihonvärin tai alkuperän perusteella, vaan osoittaa vain ymmärrettävää epäluuloa tänne tulevia ihmisryhmiä kohtaan näiden ryhmien muiden epäilyttävien ominaisuuksien perusteella.

Alla olevaan kuvaan olen kerännyt maahanmuuttokriitikon suhtautumisen erilaisiin Suomeen saapuviin ihmisryhmiin pääpiirteissään sellaisena kuin asia on minulle välittynyt. Lopputulos ei tietenkään todista kenenkään rasistisuutta. Oikeampi termi olisi varmastikin xenofobia. Toki käydyissä keskusteluissa on vastaan tullut myös useita uskontoon, ihonväriin ja muihin etnisiin piirteisiin liittyviä argumentteja, joiden kanssa kiusaus rasisti-kortin nostamiseen nousee joskus liian suureksi.

Yhtäkaikki, oksennan jos kuulen vielä kerrankin väitteen, että mikäli tänne tulevat turvapaikanhakijat olisivat jollain tavalla vähän erilaisia kuin ne mitä tänne tulee, näillä realisteilla ei olisi mitään heitä vastaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti